Wyślij kartkę w prosty sposób!
Treść kartki:
3 dojrzałe banany,
120 g masła orzechowego (gładkiego),
3 łyżki kakao dobrej jakości,
50 g gorzkiej czekolady.
Jak przygotować brownie bez mąki?
Przygotowanie bazy – Banany rozgnieć widelcem na jednolitą masę. Dodaj masło orzechowe i kakao, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj, by powstała gładka, jednolita masa.
Formowanie ciasta – Przelej mieszankę do niewielkiej foremki do pieczenia. Możesz użyć formy kwadratowej lub okrągłej, w zależności od preferencji.
Dodanie czekolady – Pokrusz gorzką czekoladę na drobne kawałki i rozsyp na wierzchu ciasta. Pod wpływem temperatury rozpuści się, tworzyć delikatnie chrupiącą skorupkę.
Pieczenie – Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza (grzanie góra-dół) i piecz przez ok. 25 minut. Po upieczeniu odstaw do lekkiego przestygnięcia.
03-04-2025 11:00